top of page
Zoeken

Kledingadvies voor een zakelijke fotoshoot

Bijgewerkt op: 9 feb.Portretfoto in het bos, zakelijke fotoshoot, fotoshoot bos, portretfotografie, bedrijfsfotograaf, portretfotograaf, ridderkerk, rotterdam, dordrecht

Zakelijke fotoshoots zijn een geweldige manier om je professionele imago te verbeteren en te laten zien wie je bent als persoon en als zakelijke professional. Het kiezen van de juiste kleding voor een zakelijke fotoshoot kan echter een uitdaging zijn. Hier zijn enkele tips om je te helpen er op je best uit te zien voor je zakelijke fotoshoot oftewel "kledingadvies voor een zakelijke fotoshoot".


Kledingadvies voor een zakelijke fotoshoot


Tip #1 - Kies kleding die bij de gelegenheid past

Het is belangrijk om te weten wat voor soort fotoshoot je hebt en wat voor soort kleding daarbij past. Als het bijvoorbeeld gaat om een zakelijke fotoshoot voor een sollicitatiegesprek, dan is het beter om formele kleding te dragen, zoals een net pak of een blouse en een pantalon. Als het gaat om een fotoshoot voor een zakelijke conferentie, dan kun je kiezen voor een semi-formele look, zoals een nette broek en een blazer.


Tip #2 - Houd rekening met de kleur van de achtergrond

Bij het kiezen van je kleding is het belangrijk om rekening te houden met de kleur van de achtergrond. Kies kleding in kleuren die contrasteren met de achtergrond, zodat je opvalt en de aandacht naar jou gaat. Als de achtergrond bijvoorbeeld wit is, kies dan voor kleding in donkere kleuren zoals zwart, donkerblauw of grijs. Als de achtergrond daarentegen donker is, kun je kiezen voor kleding in lichte kleuren zoals wit, beige of lichtblauw.


"Kleding is een krachtig communicatiemiddel en kan een enorme impact hebben op de uitstraling van een foto. Kies daarom kleding die past bij de sfeer en het gevoel dat je wilt overbrengen en zorg ervoor dat je je er comfortabel in voelt, want dat straal je uit op de foto." - Ansel Adams, bekende Amerikaanse fotograaf.

Tip #3 - Kies kleding die comfortabel is en tijdloos

Als je oncomfortabele kleding draagt, zal je dit ook uitstralen op de foto's. Kies daarom kleding die comfortabel zit en waarin je je goed voelt. Hierdoor zul je meer ontspannen zijn en zullen de foto's er natuurlijker uitzien. Trek je nu iets enorm hips aan dan is de foto misschien snel achterhaald.

Tip #4 - Vermijd felle prints en drukke patronen en strepen

Felgekleurde prints en patronen kunnen afleiden van de boodschap die je wilt overbrengen op de foto's. Kies daarom voor effen kleuren of subtiele patronen, zoals een streepje of ruitje. Op deze manier komt de nadruk te liggen op jou en niet op je kleding. Strepen, lijntjes en kleine blokjes, zorgen voor het 'moiré-effect'. Google daar maar eens op. Grote logo's zijn ook not-done tenzij je voor het merk werkt ;)


Tip #5 - Zorg voor een goede pasvorm

Zorg ervoor dat je kleding goed past en niet te strak of te los zit. Dit zal er niet alleen beter uitzien op de foto's, maar ook zorgen voor meer comfort en zelfvertrouwen tijdens de shoot. Als je dingen wilt verhullen is laagjes vaak een goed idee.


Tip #6 - Let op de accessoires

Accessoires kunnen een geweldige manier zijn om je outfit op te fleuren en meer persoonlijkheid toe te voegen aan de foto's. Kies echter niet voor te opvallende accessoires, omdat deze de aandacht kunnen afleiden van jou als persoon. Kies in plaats daarvan voor subtiele accessoires, zoals een horloge of een ketting. Let op! Brillen met blauw-licht filters geven een lelijke gloed in de bril. Draag liever een bril met neutrale glazen.


Hopelijk hebben deze tips je geholpen bij het kiezen van de juiste kleding voor je zakelijke fotoshoot. Onthoud dat je kleding een belangrijke rol speelt bij het overbrengen van de juiste boodschap en uitstraling. Zorg er dus voor dat je kledingkeuze past bij het doel en de sfeer van de fotoshoot en dat je je er comfortabel in voelt. Met de juiste kleding en een zelfverzekerde uitstraling ben je klaar voor een succesvolle zakelijke fotoshoot. Ben je enthousiast? Boek je shoot dan hier!


Heb jij nog tips? Laat ze achter in de comments!

8 weergaven0 opmerkingen

Komentáře


bottom of page